Thema

PEARLS ARE MORE IMPORTANT THAN EVER

Vrijdag 7 december is het zover! We zijn vereerd onze leden persoonlijk te mogen ontvangen in de RAI te Amsterdam. Bij binnenkomst rijken we een leuke goodybag uit en de koffie of thee staat voor klaar. Later op de dag wordt een uitgebreide lunch aangeboden. Er zijn meerdere (bekende) sprekers die allen een duidelijke eigen visie hebben. Hieronder vindt u een greep uit het programma. Uiteraard een levendige discussie aan het einde van de dag. Daarna kunnen bezoekers van het symposium kostenloos de LXRY-beurs bezoeken (tot 22 uur geopend), waar de vele Masters of LXRY klaar staan om het glas met u te heffen.

Irene van de Laar

Irene van de Laar

Irene van de Laar werd ontdekt bij een modellenwedstrijd georganiseerd door Linda de Mol. In 1994 werd ze Miss Universe Nederland en vertegenwoordigde ze Nederland bij de Miss Universe Verkiezing 1994 in Manilla. Maar buiten haar schoonheid heeft ze een stel gezonde hersenen.

In 1995 debuteerde ze als presentatrice op de televisie bij SBS 6 met het programma De nachtrijder. Later presenteerde ze nog andere programma's voor SBS 6 en RTL 5. Ze speelde rollen in Baantjer, Lotte en Van Speijk. Ze is al enkele seizoenen een van de vaste presentatrices van LXRY TV, en daarnaast schrijft ze al meerdere jaren personality portretten in LXRY magazine van bekende succesvolle mannen uit verschillende vakgebieden. Irene zal de Beursgenoten door deze dag heen loodsen, gastsprekers verwelkomen en ook de discusie leiden tussen de zaal en de gastsprekers aan het einde dan de dag.

Geert Schaaij

Geert Schaaij

Geert Schaaij is een ‘effectendier’ in hart en nieren. Hij was actief als onafhankelijk vermogensbeheerder en beleggingsadviseur en is veel gevraagd in de media. In beleggend Nederland wordt Schaaij gezien als beursgoeroe en als dé man van de aandelentips. In 2007 won hij de prestigieuze prijs de ’Gouden Stier’ voor de ‘beste beleggingsexpert van Nederland’ en in 2008 kreeg hij de tweede felbegeerde ‘Gouden Stier’ in de categorie ‘beleggingsidool van Nederland’. Schaaij is tevens de grote man achter Beursgenoten, wat de grootste beleggingscommunity van Nederland is en waar duizenden abonnees onafhankelijke beleggingstips en bedrijfsanalyses krijgen.

De wolf jaagt op uw geld

Nieuw boek: belegger overheden sjoemelen met geld

Geert Schaaij zal uitgebreid vertellen dat het spaargeld verdwijnt van miljoenen Nederlanders als sneeuw voor de zon door toedoen van overheden en centrale banken. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek ‘De wolf jaagt op uw geld’. Volgens Schaaij zijn overheden ‘wolven in schaapskleren’ door telkens maar de geldpers aan te zetten waardoor geld minder waard wordt. Hierdoor worden weliswaar de staatschulden relatief lager, maar tegelijkertijd wordt ons spaargeld ook minder waard. Geert Schaaij zegt dat sjoemelen met geld door overheden van alle tijden is, maar dat het sjoemelen nog nooit zo erg was als nu. Maar gelukkig vertelt hij ook hoe je je vermogen behoudt.

Op een toegankelijke manier vertelt Schaaij de lezer alles over hoe dat knoeien precies in zijn werk gaat, vroeger maar vooral ook nu. Het zogenoemde devalueren van geld heeft grote gevolgen, zo de armen steeds armer. Zij zien namelijk hun spaargeld minder waard worden. Tegelijkertijd waarschuwt Schaaij de rijken, want als ze niet uitkijken zijn ze straks net zo arm als de rest van de wereld. Toch is zijn oordeel dat we maar beter doorgaan met het onteigen en het waardeloos maken van geld. Maar hij pleit er wel voor om te gaan beleggen, want dat is de enige manier om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Geert Schaaij: “We zijn en worden bedrogen door de overheden en centrale banken. Ze weten het. Mijn conclusie is dat ze er maar beter mee doorgaan. Anders slaat de armoede toe en dat treft vooral de zwakkeren in de samenleving. Geld bijdrukken en inflatie creëren doet schulden, maar ook spaargelden wegsmelten als sneeuw voor de zon. Deze ingewikkelde materie probeer ik begrijpelijk te maken. Tegelijkertijd verklap ik spaarders hoe zij hun vermogen in stand kunnen houden.”

Schaaij pleit daarnaast ook voor meerdere euro’s, want de Griekse munt is evenveel waard als de Nederlandse, en dan kan natuurlijk niet. “We moeten landen als Italië en Griekenland de kans geven hun munten te kunnen devalueren zodat die landen hun staatsschuld kunnen afbouwen. Daar zou het sjoemelen met geld dus een positieve uitwerking kunnen hebben.”

Roland Koopman

Roland Koopman

RTLZ-journalist Roland Koopman studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Sinds 1990 is Koopman werkzaam bij het RTL Nieuws, eerst als freelancer op de redactie buitenland en sinds 1999 als nieuwslezer. Vanaf dat jaar begon hij afwisselend met Margreet Spijker het Zes Uur Nieuws te presenteren.

Koopman was in 2001 nauw betrokken bij de oprichting van de financiële nieuwszender RTL Z waar hij tot op heden nog steeds te zien is. Koopman viel ook incidenteel in voor andere nieuwsprogramma's. Zo was hij in 2005 enkele keren te zien in de late versie van Editie NL en in de zomers van 2008 en 2015 was hij te zien als anchor van het Half Acht Nieuws op RTL 4.

Op het symposium duikt Roland Koopman in het Zwitserse wonder en probeert u inzicht te geven in wat de economie van dit land zo bijzonder maakt. Het economisch succes van Zwitserland laat zich niet makkelijk verklaren. Het land heeft een lage werkloosheid, een lage inflatie, een hele gematigde groei en een eigen munt die in tijden van economische onrust nog steeds een veilige vluchthaven is. Zwitserland telt het hoogste aantal Fortune 500-bedrijven ter wereld en meer dan 25 duizend multinationals hebben gekozen voor Zwitserland als vestigingsplaats. FIRST is daar actief in vastgoedbeleggingen en ook daar zal Ronald Koopman aandacht aangeven.

Kobus Paulsen

Kobus Paulsen

Kobus Paulsen: deze inspirerende topman en CEO van het beursgenoteerde CYBER1 (CYB1) komt speciaal vanuit London overgevlogen om zijn visie en de stragegische doelstellingen van dit bedrijf uit de doeken te doen. In de troonrede kondigde de koning aan dat de overheid het budget voor cybersecurity fors zal verhogen. Dat kwam bovenop de aanzienlijke verhoging die sowieso al was afgesproken in het regeerakkoord.

Het aantal cyberaanvallen neemt dan ook hand over hand toe en de aanvallen worden niet meer alleen uitgevoerd door criminelen, maar ook door bedrijven, geheime diensten en zelfs door overheden. De daders zijn soms uit op geldelijk gewin, maar vaak ook op informatie, bedrijfsgeheimen en intellectueel eigendom. De cybersecuritysector staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar wordt snel volwassen en heeft sterke groeivooruitzichten.

Hoewel de koersen in de sector flink zijn opgelopen en de waarderingen hoog zijn, lijkt het snel groeiende Cyber1 achtergebleven. Het bedrijf heeft een beursnotering in New York, waar het aandeel normaal is geprijsd, maar in Zweden noteert het in euros genoteerde aandeel in een verhouding van 1 op 10 ten opzichte van New York. Het is daar dus een spannende pennystock. In het Beursgenotenmagazine vindt u een uitgebreide analyse en u kunt Kobus Paulsen, die overigens een van de grootste aandeelhouders is van Cyber1, zowel na zijn lezing als in de pauzes uiteraard vragen stellen. De overheid en het bedrijfsleven zijn genoodzaakt middelen vrij te maken om zich te beveiligen en daarvan zal de ontluikende cybersecuritysector kunnen profiteren.

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Wij zijn trots dat Charles Groenhuijsen, de Nederlandse VS-deskundige, op ons symposium gaat vertellen over wat de impact kan zijn van de uitslag van de tussentijdse verkiezingen voor de periode tot aan de nieuwe presidentsverkiezingen. Hij wordt als specialist regelmatig gevraagd om op televisie te spreken over Amerikaanse onderwerpen.

Hij woont met zijn vrouw in de Verenigde Staten en kent de gewoontes van de Amerikanen dus als geen ander. Hij vertelt graag over zijn boeken en schroomt niet in discussie te gaan met zijn publiek. Charles Groenhuijsen (1954), die zijn carrière begon als redacteur bij het ANP en de Volkskrant, is journalist, presentator en succesvol programmamaker. In 1986 ging hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal. In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat, NOVA en WNL Op Zondag.

Marleen Evertsz

Marleen Evertsz

Marleen Evertsz is medeoprichter en managing partner bij GoldRepublic, een online handelsplatform waar beleggers fysiek zilver en goud kunnen kopen. Voorheen was zij managing director bij handelshuis Optiver, waar zij de verantwoordelijkheid over alle Amerikaanse activiteiten en ruim 150 optiehandelaren droeg. Nadat zij terugkeerde naar Nederland, ontdekte ze pas hoe moeilijk beleggen in fysiek edelmetaal was. Al snel zag GoldRepublic het levenslicht. Haar passie en ondernemersgeest worden inmiddels ook elders opgemerkt. Zo noemde de Quote haar een van hun 'favoriete powervrouwen'. Naast GoldRepublic is Marleen tevens oprichter van Nxchange een online beursplatform dat bedrijven helpt om vanuit hun eigen community financiering aan te trekken.

Harry Mens & Han Vermeulen

Han Vermeulen is directeur bij Aberfeld International, een gedegen vermogensbeheerder die uitstekende rendementen weet te genereren. Aberfeld International is een decennia oude vermogensbeheerder en beleggingsadviseur voor particuliere beleggers en instellingen, en heeft een zetel op Beursplein 5 te Amsterdam en een kantoor in Haarlem. Harry Mens zal namens Beursgenoten een Award uitreiken aan Han als meest onderscheidende belegger.

Tom Straver en Sam Zwaan

Tom Straver en Sam Zwaan

Tom Straver en Sam Zwaan zijn de grondleggers van LYNX Professional Services, waarbij de service richting professionele partijen zoals vermogensbeheerders en hedge funds centraal staat. Tevens staan zij aan de basis van het opstarten van nieuwe initiatieven en partnerships binnen LYNX. Hier is mede de samenwerking met YouTrade “Beleggen kunt u leren” uit voortgekomen. Tijdens het symposium laten Tom en Sam u zien hoe de beleggingsideeën van de belegginsgoeroes die door YouTrade worden uitgedaagd, met één druk op de knop kunnen worden gevolgd. Het wordt zodoende nog makkelijker om te beleggen. Daarnaast vertellen zij u meer over LYNX en de voordelen voor u als belegger. LYNX is een Nederlandse beleggingsonderneming, die in Europa inmiddels een reputatie als betrouwbare broker heeft opgebouwd. Beleggen via LYNX biedt u de nodige voordelen: een bekroond handelsplatform, persoonlijke en deskundige service, en zeer lage en transparante tarieven. LYNX is al meerdere malen uitgeroepen tot beste broker en is met €0,79 momenteel de goedkoopste aanbieder voor aandelenopties in Nederland.

Robert Schuckink Kool

Robert Schuckink Kool

Robert Schuckink Kool is directeur en expert van het succesvolle Trend Invest en tevens beheerder van Bright New World, het meest innovatieve beleggingsfonds van ons land.

Steeds meer beleggers zijn op zoek naar kansrijke, snelgroeiende trends, want iedereen weet dat daar de kans op mooie rendementen liggen. Zoals bij robotica of blockchain, of bij fintech en cybersecurity. En niet te vergeten de verschillende trends op het gebied van gezondheid. Op het symposium zal Robert de ontwikkelingen bij een aantal trends met u delen en u vertellen hoe je daar als belegger eenvoudig van kan profiteren.

Huib Boissevain

Huib Boissevain

Huib Boissevain, CEO van Annexum is een grote beheerder van onder andere supermarktvastgoed en neemt u tijdens het symposium mee in alle facetten van deze branche. Welke marktontwikkeling ziet hij, welke kansen ziet hij en welke rendementen zijn er te behalen?

Grote kans dat u wekelijks in een supermarkt komt. Maar dat u zich nooit heeft gerealiseerd dat u zich dan in een heel bijzonder beleggingsobject bevindt. Nederland telt maar liefst 4.300 supermarkten en er zit een zeer boeiende wereld achter: supermarktconcerns die goed inspelen op veranderend consumentengedrag. Denk aan assortiment, vastgoed, locatie en technologie.

Het is een bedrijfstak die een enorme dynamiek kent en over de volle breedte opvallend goede cijfers vertoont. Nu weet iedereen weet dat je kunt beleggen in aandelen van grote supermarktketens. Maar zit het vastgoed van die supermarkten ook in uw portefeuille?

Terugkijken